Privacy Policy

Academic Work värnar om din personliga integritet. På Academic Work är vi måna om att skydda din personliga integritet. För att säkerställa att de personuppgifter som vi samlar in behandlas på ett ansvarsfullt och säkert sätt jobbar vi aktivt med integritetsfrågor. På den här sidan hittar du mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Du är alltid välkommen att kontakta oss på privacy@academicwork.se om du har frågor kring vår behandling av dina personuppgifter.

Privacy Policy in English

Vilken information samlar vi in om dig och varför?

Academic Work kan komma att samla in viss information om dig inom ramen för de tjänster vi erbjuder. Uppgifterna är nödvändiga för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter mot dig enligt användarvillkoren eller på annat sätt uppfylla syftet med informationsinsamlingen. Ibland kan vi exempelvis behöva behålla vissa uppgifter för att förhålla oss till lagkrav, såsom regler inom arbetsrätten eller bokföringsregler.

Vi samlar även in vissa uppgifter när du besöker vår webbplats genom så kallade cookies - vid ditt godkännande. Du kan läsa mer om cookies här. Som webbplatsbesökare har du ingen skyldighet att ge oss tillgång till dina uppgifter. Du undviker detta genom att inte acceptera att vi placerar cookies på din enhet.

En sammanställning över vilka uppgifter om dig som Academic Work behandlar, för vilka syften, på vilken laglig grund och under hur lång tid hittar du här.

Hur får vi tillgång till dina uppgifter?

De uppgifter om dig vi har lagrade har du själv gett till oss, oftast i samband med registrering på vår hemsida, när du söker en tjänst via Academic Work eller vid annan kontakt med oss rörande våra tjänster och vår verksamhet.

Vilka kommer vi dela din information med?

Ibland kan vi komma att dela dina personuppgifter med externa parter. Det kan exempelvis vara leverantörer till Academic Work eller myndigheter som vi på grund av lagkrav måste förse med uppgifter. När vi delar med oss av dina uppgifter till en extern part är det alltid enbart för sådana ändamål för vilka vi samlat in informationen från början. Vi vidtar alltid nödvändiga åtgärder för att säkerställa att extern part hanterar dina uppgifter på ett korrekt och säkert sätt, bland annat genom att teckna avtal med våra leverantörer som säkerställer just det.

Dina personuppgifter kan komma att delas med följande externa parter:

Bolag inom vår koncern – Vi kan ibland dela din information med andra bolag inom Academic Work koncernen. Detta kan exempelvis ske i samband med en rekryteringsprocess när de som leverantörer till oss hjälper oss att hantera dina uppgifter.

Leverantörer – Dina personuppgifter kommer ibland att delas med våra leverantörer. Det kan exempelvis vara leverantörer av IT-tjänster för bland annat lagring och driftshantering, marknadsförings- och rekryteringsverktyg, verktyg för inbäddning av typsnitt på vår webbplats eller personlighetstester.

Myndigheter – När nationell eller europeisk lagstiftning kräver det kan vi komma att dela dina uppgifter med vissa myndigheter, exempelvis Skatteverket eller Försäkringskassan.

Kunder – Om du söker ett jobb via oss och går vidare i rekryteringsprocessen kommer vi i slutet av processen att lämna över uppgifter om dig till vår kund som utlyst tjänsten. Det rekryterande företaget ansvarar då för den hantering av dina uppgifter som sker där. Vid frågor kring det rekryterande företagets hantering av dina uppgifter bör du vända dig dit och vi på Academic Work kan hjälpa dig att komma i kontakt med rätt person.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för att få mer detaljerad information om vilka externa parter som får del av dina personuppgifter.

Var hanteras dina uppgifter?

Vi gör alltid vårt bästa för att dina personuppgifter inte ska lagras eller på annat sätt hanteras i länder utanför EU/EES. Dina personuppgifter kan dock komma att överföras eller hanteras hos våra leverantörer i USA. Under sådana omständigheter tillämpas lämpliga skyddsåtgärder enligt artikel 46 i Dataskyddsförordningen i form av EU kommissionens beslutade standardavtalsklausuler. Om dina uppgifter ändå skulle överföras eller hanteras i länder utanför EU/EES kommer vi se till att vi vidtagit tillräckliga säkerhetsåtgärder som innebär att dina uppgifter hanteras på ett sätt som uppnår en tillräcklig skyddsnivå enligt gällande regelverk. Om du vill få en kopia av de skyddsåtgärder som har vidtagits eller få mer information om var dina uppgifter är tillgängliga är du alltid välkommen att kontakta oss.

Laglig grund

Academic Work måste dokumentera en laglig grund för varje behandling av personuppgifter. Om det inte finns någon rättslig grund är behandlingen inte laglig och därmed inte tillåten. Privata företag och organisation kan i första hand använda sig av följande fyra grunder:

Vid användande av berättigat intresse som grund gör vi alltid ett balanstest, genom vilket vi har bedömt att vårt berättigade intresse av att utföra behandlingen väger tyngre än ditt intresse av att vi inte behandlar dina personuppgifter. Vad som är Academic Works berättigade intresse för respektive behandling framgår i den detaljerade sammanställning som nämnts ovan och som finns tillgänglig här.

Vilka rättigheter har du?

Gällande dataskyddslagstiftning ger dig ett antal rättigheter när dina personuppgifter behandlas. Nedan finner du en kortare beskrivning av dom. Vilka rättigheter du har kan variera beroende på av vilken anledning vi behandlar dina uppgifter.

Rätt att ta tillbaka ditt samtycke – I de fall vår behandling av dina uppgifter grundar sig på ditt samtycke har du alltid rätt att ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du lättast genom att kontakta oss på privacy@academicwork.se.

Rätt till tillgång (s.k. registerutdrag) – Du har rätt att få reda på om Academic Work behandlar dina personuppgifter och att få ut en kopia över dina personuppgifter, ett så kallat registerutdrag, kostnadsfritt. Genom registerutdraget, får du veta vilken information vi har om dig, syftet med personuppgiftsbehandlingen och hur vi behandlar dina personuppgifter.

Mer information om rätten till tillgång hittar du på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Rätt till rättelse – Du har alltid rätt att kräva att Academic Work rättar felaktig eller ofullständig information om dig samt att vi kompletterar din information. Du har även alltid möjlighet att själv ändra den information som du har lagt in i din kandidatprofil.

Mer information om rätten till rättelse hittar du på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Rätt till invändning – Du har i vissa fall rätt att invända mot Academic Works behandling av dina personuppgifter, bland annat mot direktmarknadsföring (inklusive profilering). I alla de fall som vi behandlar dina uppgifter med stöd av ett berättigat intresse hos Academic Work (inklusive profilering) har du möjlighet att invända mot behandlingen. Om du invänder mot behandling av dina personuppgifter för ändamål som exempelvis direktmarknadsföring kommer vi att upphöra med behandlingen av dina uppgifter.

Mer information om rätten till invändning hittar du på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Rätt till begränsning – Du har i vissa fall rätt att begära att Academic Work begränsar behandlingen av dina personuppgifter. Detta gäller om du till exempel bestrider att personuppgifterna vi behandlar är korrekta. Då kan du begära en begränsning av behandlingen under den tid som vi behöver för att kontrollera om personuppgifterna är korrekta. I så fall får vi enbart (vid sidan av själva lagringen) behandla uppgifterna vid ditt godkännande. Det gäller med undantag för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk, för att skydda någon annans rättighet eller för att skydda ett viktigt allmänintresse.

Mer information om rätten till begränsning hittar du på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Rätt till radering – Du har som utgångspunkt rätt att begära att Academic Work raderar dina personuppgifter. Det gäller bland annat i följande fall:

I vissa fall har Academic Work ingen möjlighet att radera dina personuppgifter. Det beror i så fall på att uppgifterna antingen fortfarande är nödvändiga att behandla för det syfte för vilket de blev insamlade, att Academic Works intresse av att fortsätta behandla uppgifterna väger tyngre än ditt intresse att få dem raderade, eller för att det finns ett lagkrav som innebär att Academic Work måste behålla dem under en viss tidsperiod. Du kan läsa mer om de lagkrav som gäller för Academic Work om sparande av information även om du att få dina personuppgifter raderade här. Lagarna som beskrivs i detta dokument hindrar oss alltså från att omedelbart radera vissa uppgifter. Du har även rätt att invända mot att vi använder dina personuppgifter för vissa syften såsom direktmarknadsföring, vilket du kan läsa mer om under rubriken Rätt till invändning som du finner här ovan.

Mer information om rätten att bli raderad hittar du på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Rätt till dataportabilitet – Om vi behandlar dina personuppgifter med ditt samtycke eller på grund av ett avtal som du ingått med oss, har du rätt att kräva att Academic Work lämnar ut de personuppgifter som du har gett oss i ett maskinläsbart format. Vid utövandet av rätten till dataportabilitet har du rätt till överföring av dina personuppgifter direkt från Academic Work till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt. Du kan själv göra ett sådant utdrag under Mina sidor på vår webbplats.

Mer information om rätten till dataportabilitet hittar du på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Om du vill utöva dina rättigheter är du alltid välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Rätt att lämna in ett klagomål – Om du är missnöjd med hur Academic Works behandlar dina personuppgifter har du enligt artikel 77 i GDPR alltid rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet, särskilt i den medlemsstat där du har din hemvist eller din arbetsplats eller där det påstådda intrånget begicks. Den svenska Integritetsskydds-myndigheten når du genom följande länk.

Cookies

För information om hur vi på Academic Work använder cookies, se vår Cookie Policy.

Ändringar i vår information om personuppgiftsbehandling

Vi kan komma att göra ändringar i informationen om vår personuppgiftsbehandling. Den senaste versionen kommer alltid att finnas tillgänglig på vår webbplats. Vid mer omfattande uppdateringar (såsom ändring av de ändamål för vilka vi behandlar dina uppgifter eller ändring av vilka uppgifter vi samlar in om dig) kommer vi att skicka ut information till dig via den e-postadress som du uppgett för oss.

Kontakta oss

Academic Work Sweden AB (org.nr 556559-5450) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi följer europeisk och svensk dataskyddslagstiftning och har ett engagerat privacy-team som arbetar aktivt med dataskyddsfrågor för att säkerställa att vi behandlar dina uppgifter på ett ansvarsfullt och säkert sätt. Våra nationella Data Protection Specialists tar gärna emot dina frågor och du kan alltid nå oss på privacy@academicwork.se.

Academic Work Sweden AB
Gamla Tanneforsvägen 92
582 52 Linköping
Telefon: 020-373840

För direkt kontakt med Academic Works dataskyddsombud kontakta: DPO@academicwork.se

Tipsa en vän!