Skräddarsydd utbildning med AW Academy

Det har aldrig varit så utmanande som nu att hitta personal med rätt kompetens. I de fall en rekryteringsprocess inte räcker till för att kompetensen är svår att hitta, eller då ni önskar skräddarsydd kompetens, kan vi utbilda personal genom vår skola AW Academy.

Hindrar kompetensbrist er tillväxt? Tillsammans utbildar vi den kompetens ni söker!

Kontakta oss

Om AW Academy

AW Academy är ett systerbolag till Academic Work som erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Intensivutbildningar syftar till att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för en ny karriär. På så sätt säkerställer vi att företag får tillgång till kompetens inom områden där det annars kan vara svårt att hitta medarbetare.

Läs mer om utbildningsmetodiken Accelerated Learning.

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen av deltagare till programmen* hos AW Academy. Efter avslutad utbildning tillsvidareanställs konsulterna av Academic Work och jobbar på uppdrag hos våra kunder. Efter ett år har våra kunder möjlighet att anställa konsulten utan kostnad. Sedan starten har över 1000 konsulter examinerats via AW Academys program i Sverige, Finland, Norge och Tyskland.

*gäller ej re- & upskilling.

AW Academys utbildningslösningar

Öppna program – för dig som söker kompetens inom IT eller teknik

Våra öppna program går av stapeln löpande under året. De konsulter som söker sig till våra öppna program är drivna och motiverade personer som vill vidareutveckla sin kompetens eller byta karriärinriktning. Under 12 veckor genomgår de en intensiv och lärorik utbildning som avslutas med ett projektarbete. Våra mest återkommande program är Java och C# då bristen på IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden är enorm. Sedan 2018 genomför vi även program inom teknik.

Är du nyfiken på våra pågående och kommande program? Eller är du intresserad av att hyra in en eller flera AW Academy-konsulter?

Läs mer och anmäl intresse här

Skräddarsydda företagsklasser– för dig vars behov av personal inom ett bristområde är mycket stort

AW Academy erbjuder företagsspecifika klasser för dig som vill skräddarsy ett helt program (ca 15 deltagare) efter just ert specifika kompetensbehov. På bara 6 månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika medarbetare som kan bidra i er verksamhet från första arbetsdagen.

Stanley Security, Kiwa, Vattenfall och Swedbank är några företag som framgångsrikt skräddarsytt ett program tillsammans med oss.

Läs mer om företagsklasser

Partnerskapsprogram – för dig som söker kompetens inom specifika system

Tillsammans med samarbetspartners erbjuder och skapar vi partnerskapsprogram - nischade intensivutbildningar för företag som söker en mycket specifik kompetens, inom exempelvis ett system.

Sedan 2017 har vi tillsammans med ProCori SMC utbildat konsulter inom Service Management-plattformen ServiceNow. Vi utbildar även konsulter inom Salesforce, världens ledande Saas-plattform för CRM. Utbildningen är en uppskattad kanal för rekrytering för såväl partnerbolag till Salesforce som användare av plattformen.

Läs mer om Partnerskapsprogram

Re- & upskilling – för dig som vill ladda er befintliga personal med ny kompetens

Under 2020 öppnade AW Academy upp möjligheten för företag att skräddarsy intensivutbildningar för sin befintliga personalstyrka. På så vis kan vi hjälpa medarbetare som behöver addera nya eller uppdatera sina kunskaper inom ett område, så kallad upskilling. Vi kan även hjälpa medarbetare att ställa om till en helt ny roll, så kallad reskilling.

Fördelarna med re- och upskilling av befintlig personal är många. Det är ett kostnadseffektivt alternativ till att rekrytera ny personal, men det främjar också intreprenörskap genom vidgade vyer och ökad kompetens, samt skapar engagerade medarbetare som stannar längre och bygger det interna varumärket.

Läs mer om re- & upskilling
Tipsa en vän!