Rekrytering inom IT

Hur hittar, lockar och rekryterar du de bästa kandidaterna inom IT och data? Det är inte bara chefer i IT-branschen som ställer sig den frågan. Digitaliseringen och en konkurrensutsatt arbetsmarknad har medfört att de flesta företag idag står inför samma rekryteringsutmaningar. Med Academic Work som samarbetspartner och rekryteringsföretag kan du vara säker på att få rätt person, till rätt plats, i rätt tid. Så att du kan ägna dig åt mer centrala delar av din verksamhet.

Kontakta oss om IT-rekrytering

Varför ska du samarbeta med ett rekryteringsföretag inom IT?

Behöver ditt företag personal inom exempelvis programmering, utveckling, IT-projektledning, IT-support, javautveckling, drift eller testning? Rekrytering passar när ditt behov av personal är långsiktigt. Kanske har du också svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker eller saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess. Ett rekryteringsföretag hjälper dig med allt ifrån att formulera rätt kravprofil, till att skriva jobbannonsen och slutligen hitta rätt kandidat för tjänsten. Läs mer om hur vår rekryteringsprocess fungerar.

Har du ett mer kortsiktigt personalbehov? Vi hjälper dig även med bemanning inom IT.

IT är kandidaternas bransch

IT är en bransch där det finns fler arbetstillfällen än arbetssökande. Därför har kandidaterna också höga förväntningar på arbetsgivare. För att attrahera och i sin tur kunna diskutera och bedöma kandidaters kunskapsnivå, krävs en stor teknisk kompetens. Rekryterare inom IT behöver hela tiden följa tekniska utvecklingar inom IT-området. Med Academic Work som samarbetspartner slipper du allt det där och får ett team av IT-specialister till stöd!

”En av de största utmaningarna inom IT-rekrytering idag är att många av de potentiella kandidaterna inte är aktiva jobbsökare. De är väldigt selektiva vad gäller nya karriärmöjligheter och det har de också råd att vara. De presenterar ofta särskilda krav. Därför behöver både rekryteringskonsulter och arbetsgivare anstränga sig lite extra.”

Rekryteringskonsult (IT) på Academic Work

Vi är experter på IT-rekrytering

Vi på Academic Work anstränger oss för att säkerställa att rekryteringsprocessen blir så okomplicerad och smidig som möjligt, både för kandidaterna och för er som arbetsgivare. Om du väljer att anlita Academic Work för din rekrytering inom IT får du dessutom tillgång till en hel avdelning med specialiserade IT-rekryteringskonsulter, som hjälper dig ta reda på hur den aktuella kandidatmarknaden ser ut. Med vår omfattande kunskap och breda erfarenhet kan vi tillsammans med er formulera en profil och sätta samman ett konkurrenskraftigt jobberbjudande.

Dessutom har vi en stor databas och ett stort nätverk av young professionals som får höra om våra lediga tjänster via alla våra digitala kanaler. Vid särskilt svårtillsatta roller arbetar vi även aktivt med sourcing för att hitta rätt medarbetare till ert företag. Vi utvecklar ständigt vår kunskap inom branschen och om målgruppen i stort. Ett bra exempel på detta är vår årliga studie, YPAI, där vi undersöker vad som tilltalar och attraherar young professionals vid valet av arbetsgivare.

Vill du veta mer om rekrytering till olika tjänster inom IT?

Välj ett yrke i listan nedan för att läsa mer om hur vi hjälper dig!

Våra IT-specialister hjälper dig!

Våra IT-specialister hjälper dig gärna ta reda på hur den aktuella kandidatmarknaden ser ut. Med vår omfattande kunskap och breda erfarenhet kan vi tillsammans med er formulera en profil och sätta samman ett konkurrenskraftigt jobberbjudande. Dessutom har vi en stor databas och nätverk av young professionals som tar del av våra lediga jobb via både digitala kanaler och på campus. Vid särskilt svårtillsatta roller arbetar vi även aktivt med sourcing för att hitta rätt medarbetare till ert företag.

Tipsa en vän!